Nëse ju del gjumi nga ora 1 deri në 4 të mëngjesit jeni duke vuajtur nga një problem.

Këtë e konfirmon mjeku Brian Lun. Pas këtij çregullimi mund të fshihen sëmundje kronike të mëlçisë.

 “Zakonisht, shkaku më i zakonshëm i zgjimit midis orës 1 dhe 4 të mëngjesit është një problem i mëlçisë. Mund të ndodhë që ju të keni inflamacion të mëlçisë ose sëmundje për shkak të mëlçisë së dhjamosur, e njohur gjithashtu si sëmundja e mëlçisë yndyrore jo-alkoolike.”, tha ai.

 “Kur mëlçia juaj rëndohet nga yndyra e akumuluar, ajo nuk mund të kënaqë dhe detoksifikojë trupin tuaj në mënyrë efikase dhe efektive. Meqenëse toksinat nuk mund të neutralizohen dhe largohen në mënyrë të sigurt nga trupi, rreziku i sëmundjeve rritet. Sëmundja e mëlçisë së dhjamosur pothuajse gjithmonë përkon me rezistencën ndaj insulinës dhe zhvillimin e diabetit të tipit 2.

 Është gjatë periudhës nga ora një deri në 3 të mëngjesit që mëlçia punon më së shumti për të pastruar dhe detoksikuar trupin tonë ndërsa ne flemë. Pra, nëse mëlçia juaj punon ngadalë nga akumulimi i yndyrës gjatë kohës së pastrimit të mëlçisë (ora 1 dhe 4 e mëngjesit), trupi do të përpiqet të ndajë më shumë energji për detoksifikimin dhe të nxisë sistemin tuaj nervor të zgjohet”, shpjegoi Lun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here