“Kanuni i malevet të Shqypnís nuk e veçon nierin prej nierit. <Shpírt per shpírt, se duken e falë Zoti>.”
.
“I miri e i keqi kan nji çmim:
Kanuni i mban per burra: <del i miri prej të keqit dhe i keqi prej të mirit>. <Në kandár të vet se i cilli peshon katerqind derhêm>.”
.
“Shpija e Shqyptarit âsht e Zotit dhe e mikut.”
.
“Mikut do t’i bâhet nderë:<bukë e krypë e zémer>.”

Pjesë nga Kanuni i Lekë Dukagjinit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here