Në një vend të mrekullueshëm si Shqiperia gjen shumë vende të bukura, por Tirana është një vend interesant. Disa të reja nga Shqipëria vijnë së shpejti.”

Këto jane fjalet e gazetarit të njohur të ‘The Guardian’ Shaun Walker i cili është futur brenda vilës së diktatorit Enver Hoxha dhe ka ngelur pa fjale duke fotografuar çdo gjë dhe në qendër të Tiranës ai e ka shijuar pa fund vilën e diktatorit Hoxha. Në katin e poshtëm të vilës së Enverit kishte një pishinë dhe një hyrje në një tunel që e çonte në një bunker, për paranojakun Hoxha, nëse do i duhej t’ia mbathte.

Edhe pse shqiptarët nuk kishin akses në literaturën e huaj, Hoxha i dashuronte librat dhe kishte abonime vjetore të librave francezë që i vinin nga Parisi. Rafte librash kudo. Shumë prej tyre ishin titujt e tij ose literatura të tjera marksiste.Ndiqni videon ne linkun me poshte:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here