Një “krijesë” e madhe pa fytyrë është gjetur në plazh nga një qen. Helen Marlow, 50 vjeç, vuri re krijesën e çuditshme si një pelte e madhe yndyrore, pa tipare në plazhin Marazion, Cornwall.

Kjo krijesë e madhe e bardhë përveç çiftit, ka habitur dhe studiuesit, sipas “The Mirror”.

“Ajo dukej si një substancë e bardhë. Nuk kishte gjymtyrë, dukej si një masë mishtore. Nuk mund ta prekja, por u përpoqa ta lëvizja me çizme dhe ajo lëkundej pak si një pelte e madhe, e yndyrshme! Alga deti ishte mbështjellë rreth saj. U bëra vërtet kurioze dhe u hutova, nuk e dija se çfarë ishte saktësisht”, ka thënë Helen Marlow.

Ajo tha se kjo masë ishte rreth një metër e gjysmë në diametër dhe rreth 30-40 cm e trashë, nuk kishte erë dhe nuk tregonte ndonjë shenjë të dëmtimi.

As eksperti Rob Deaville, menaxher i projektit për Programin e Hetimit të Ndarjeve të Cetacean në Mbretërinë e Bashkuar, nuk kishte ndonjë ide, duke thënë: Është e vështirë të thuhet vetëm nga këto imazhe. Për mendimin tim, ato duken si mbetjet fragmentare të stomakut ose të traktit të zorrëve. Nuk është i qartë për fat të keq. Ndoshta është një specie e madhe cetace, ose ndoshta një peshkaqen i rrëmbyeshëm; por e di që kjo e fundit është ndoshta më pak e mundshme duke pasur parasysh periudhën e vitit. Por ne marrim në mënyrë rutinore raporte për mbetjet fragmentare të kafshëve gjatë çdo viti.” /tvklan.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here