Jeni duke hyrë thellë në Sahara. Çfarë është ajo në horizont? Duket si mbetjet e një qytetërimi dikur të lulëzuar. Pranë qytetit të Tiaret 240KM në jugperëndim të kryqytetit të Algjerisë, ju mund të gjeni 13 monumente të mbuluara me mister. Shihen qemere nëntokësore dhe ndërtime të tjera prej guri. Ato janë ndërtuar midis shekujve të katërt dhe të shtatë. Disa dhoma janë të ndërlidhura me një labirint. Ecja nëpër të zgjat rreth dy orë. Njerëzit që dikur banonin në këtë vend gdhendnin skena gjuetie dhe figura kafshësh në mure. Studiuesit besonin se vendi ishte ndërtuar si një vend pushimi përfundimtar për familjen mbretërore, por nuk ka asnjë mënyrë për ta vërtetuar atë. Dhe qyteti i braktisur në shkretëtirë mbetet një mister.


Fakte Interesante

Fakte Interesante

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here