Turqia ka fituar 1,99 miliard dollarë nga shitja e lajthive jashtë vendit gjatë këtij sezoni, bëri të ditur grupi lokal i eksportuesve.

Në periudhën prej shtatori të vitit 2021 deri në muajin gusht të vitit 2022, Türkiye eksportoi 340.147 ton lajthia, njoftoi shoqata e eksportuesve të rajonit të Detit të Zi.

Si eksportuesi më i madh në botë i lajthive, Turqia eksporton rreth 75 për qind të lajthive të saj në vendet evropiane.

Gjatë sezonit të mëparshëm të eksportit 2020/2021, vendi shiti 292.440 ton lajthi dhe fitoi 2,01 miliardë dollarë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here