Shumë shpesh vendosim në frigorifer fruta dhe perime që nuk përshtaten. A e dini, për shembull, se nëse dëshironi që avokado të zgjasë më gjatë, nuk duhet ta vendosni kurrë pranë bananeve? Kjo vlen edhe për frutat e tjera, ndërsa ka edhe disa perime që kanë nevojë për ruajtje të veçantë.

Shikoni më poshtë:

Mollët nuk ruhen kurrë me portokall. Duhet t’i vendosni në vende të ndryshme.

Kastravecat ruhen vetëm në frigorifer.

I vendosim ne frigorifer ne vende te ndryshme.

Gjithashtu, është gabim të mbani patate dhe qepë në të njëjtën shportë. Duhet t’i vini gjithmonë në vende të ndara.

Domatet e “urrejnë” frigoriferin. Duhet t’i mbani në një vend tjetër të posaçëm dhe jo në frigorifer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here