Gjëegjëzat mprehin mendjen dhe nuk është gjithmonë e lehtë të çosh në zgjidhjen e tyre. Madje disa duhet të zgjidhen në një kohë shumë të shkurtër, gjë që tregon se sa të zhvilluara janë disa nga aftësitë tona. Enigma e mëposhtme është krijuar për t’ju edukuar dhe nëse e zgjidhni atë, atëherë kjo do të thotë se jeni një gjeni.

Në imazhin e mëposhtëm, ka 5 simbole të fshehura, fraza të vendosura që zakonisht i përdorim në punë dhe veçanërisht në takime. A mund t’i dalloni ato? Ilustrimi përshkruan një ditë me diell në park ku njerëzit dhe kafshët po shijojnë peizazhin.

A jeni gati të filloni të provoni?

Është koha t’ju zbulojmë se reja në të majtë nuk do të thotë se një stuhi po vjen, ajo simbolizon stuhinë e ideve! Poshtë resë janë dy persona që luajnë bejsboll. Por me siguri e dini që për të luajtur të sigurt duhet të kesh një “touch base”, dhe kjo në aspektin profesional do të thotë “të komunikosh me dikë”.

Nëse tani shikoni djathtas, do të shihni një pellg me katër rosat e bardha të rreshtuara. Pra, ju shihni “rosat në një rresht”, që përkthehet në dialektin profesional, pak më ndryshe. Domethënë se “ju organizoni gjithçka në punë për të qenë gati për çdo gjë që jeni thirrur të realizoni”.

Pak më në të djathtë, do të shihni një pemë. Është e vetmja që ka fruta dhe mund të preket lehtësisht nga kalimtarët. Pikërisht siç do të thoshim për një detyrë nëse do të ishte “e lehtë”.

Më në fund, përpara ne shohim një burrë që vrapon pikërisht pranë një tabele që thotë “një milje më shumë”. Pra, mund të themi se ky djalë vrapon milje. Pra, “go the extra mile” që është një sfidë për të, do të thotë, në aspektin profesional, se ai “ece miljen shtesë”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here