Fillimi i luftës së dytë botërore që përfshiu Evropën, me operacionin ‘Blitz kreig’ Hitleri ndihej i pamposhtur, të paktën për dy vitet e para të luftës.

Ai ishte i njohur për ambiciet e tij megalomane, por shembulli më i shquar i hidhërimit të tij të pakufishëm ishte miratimi i ndertimit të tankut Landkreuzer P.1000, të cilin ai e quajti Rat (Ratte).

Ajo duhej të ishte më shumë se pesë herë më e rëndë se paraardhësi i saj, Panzer VIII Maus, një tank super, i ndërtuar në fund të vitit 1944.

Rreth 1,000 ton metrikë ishte pesha e parashikuar, 35 metra e gjatë, 11 metra e lartë dhe 14 metra e gjerë të jetë makina më e madhe e luftës tokësore e krijuar ndonjëherë.
Emri i saj, Landkreuzer (që do të thotë luftanije tokësore), nënkuptonte një përzierje të caktuar të anijeve detare të rregulluara për përdorim tokësor.

Ai kishte për qëllim të përdorë dy armë navale prej 280 mm SK C / 28.
Motori i saj do të duhej të ishte një motor dyfishtë MAN V12Z32 / 44 me 24 cilindra dizel detal prej 12,600 kW ose tetë Daimler-Benz MB 501 motorë dizel detare me cilindër 20 cilësor prej 1,500 kW (2,000 kuaj) secili (siç përdoret në E-anije) të arrijë 12.000 kW (16.000 hp) të nevojshme për të lëvizur këtë rezervuar.

Motorët duhej të pajisen me snorkelë, gjithashtu edhe ato të përdorura nga nëndetëset gjermane.
Ndonëse ishe arritur të ndërtohet protipi i parë ai kurrë nuk mundi të dal në betejë sepse deri në fund të vitit 1944 gjermania kishte kapitulluar përball fuqive aleate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here