Një ish-inxhinier i Amazon kërkon një përgjigje për pyetjen që kanë pothuajse të gjithë pronarët e maceve – çfarë po përpiqet të më thotë macja ime ?

Javier Sanchez, i cili ka punuar në Amazon Alexa, tani është një menaxher projekti në kompaninë teknologjike Aquelon. Ai po zhvillon një aplikacion të quajtur Meowtok, i cili premton të përkthejë mjaullimat e maceve në diçka që njerëzit mund ta kuptojnë.

– Nuk është gjuhë. Ata nuk ndajnë fjalë dhe nuk komunikojnë me njëri-tjetrin. Macet nuk mjaullijnë kurrë njëra-tjetrës – thotë Sanchez.

maçka
Foto: Pixabay

Nëpërmjet hulumtimit, Sanchez dhe ekipi i tij zbuluan se macet shpesh kanë një nga nëntë qëllimet e ndryshme që po përpiqen të përcjellin kur mjaullijnë, dhe secili mesazh ka llojin e vet të mjaullimit.

Duke përdorur përvojën e tij me Alexa, Sanchez po punon gjithashtu në këtë hulumtim për të deshifruar mjaullimin në fraza që macet po përpiqen të komunikojnë, të tilla si “Unë jam i uritur” dhe “Ndjej dhimbje”. Pronarët e maceve që shkarkojnë aplikacionin mund të regjistrojnë mjaullimat e maceve të tyre dhe më pas të marrin një përkthim të tingullit, dhe ekziston gjithashtu opsioni për të personalizuar dhe trajnuar aplikacionin për të mësuar vokalizimet unike të kafshës së tyre. Gjithashtu, pronarët mund të japin komente mbi saktësinë e përkthimeve të aplikacioneve.

1
Foto: Meowtalk

– Duke përdorur mësimin e makinës, aplikacioni i përkthen menjëherë mjaullimat e maces tuaj në një nga nëntë qëllimet e përgjithshme të maces; këto nëntë synime përfaqësojnë gjendjen shpirtërore dhe gjendjen shpirtërore të maces . Por çdo mace ka gjithashtu vokalizimin e saj unik dhe fjalorin e mjaullimit që shkon përtej këtyre nëntë synimeve të përgjithshme. Mund ta stërvitni aplikacionin për të mësuar fjalorin unik të mjaullimeve të maceve – thotë përshkrimi i aplikacionit.

Aplikacioni është ende në zhvillim dhe po përpunohet dhe përditësohet vazhdimisht, por prototipi është i disponueshëm për telefonat iOS dhe Android. Sanchez shpreson se aplikacioni do të jetë i suksesshëm dhe se ai dhe ekipi i tij përfundimisht do të jenë në gjendje të zhvillojnë një rrip që përkthen mjaullimat e maceve sikur të ishin duke folur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here