Mund të tingëllojë si shaka, por me të vërtetë kjo gjë ka ndodhur! Në këtë ditë të vitit 1959, nëndetësja USS Barbero (SSG 317) gjuajti një raketë lundrimi Regulus I që përmbante 3000 shkronja në vend të kokës së saj bërthamore. Në vetëm 22 minuta, letrat udhëtuan 100 milje deri në destinacionin e tyre, Stacionin Ajror Ndihmës Detar në Mayport, Florida.

Nisja e raketës kishte për qëllim të shfaqte aftësitë ushtarake të SHBA-së në mes të garës së armëve të Luftës së Ftohtë me Bashkimin Sovjetik. Mesazhi dhe ideja ishte se nëse një raketë Regulus mund të dërgonte shpejt dhe saktë postën, ajo gjithashtu mund të dërgonte shpejt dhe saktë ngarkesën e saj bërthamore.

Drejtori i atëhershëm i postës, gjenerali Arthur Summerfield, parashikoi se së shpejti do të dërgonim postë në vetëm disa orë duke përdorur raketa, por kjo doli të ishte e vetmja dërgesë e postës raketore. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here