6.1 C
Pristina
Saturday, July 2, 2022
Home KULTURË Femrat e bukura shqiptare që popullojnë qytetin e Athinës nuk mund të...

Femrat e bukura shqiptare që popullojnë qytetin e Athinës nuk mund të krahasohen, sepse janë të një race krejtësisht tjetër…

Bukuria shqiptare…
A nuk është e vërtetë që në Athinë, një qytet me një qiell kaq të pastër, gratë e të gjitha kohërave ishin më të bukurat në të gjithë Greqinë dhe janë sot më të shëmtuarat në të gjithë Greqinë?
Femrat e bukura shqiptare që popullojnë qytetin e Athinës nuk mund të krahasohen, sepse janë të një race krejtësisht tjetër (shih figurën bashkëngjitur).

* Duket se mjegulla dhe lagështia e ajrit nxisin freskinë e lëkurës, siç shihet tek gratë holandeze. Gratë romake dhe veneciane janë gjithashtu më të bardha nga të gjitha femrat italiane. Burrat e Athinës kanë reshtur së dalluari për bukurinë e tyre, por banorët e ishullit Kos (banuar nga arvanitas) kanë ruajtur atë që të lashtët u kanë atribuar. “Ky ishull duket se prodhon perëndi”

“Udhëtimi për në Greqi, i bërë në vitet 1803 dhe 1804” faq.92-95
“Voyage en Grèce, fait dans les années 1803 et 1804”
by Bartholdy, J. L. S. (Jakob Ludwig Salomo), 1779-1825; Du Coudray, Auguste; Lapie, M. (Pierre), 1779-1850

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Vlerat e rralla të dardhave shqiptare, zbulojini këtu

Dardhat shqiptare kultivohen gjerësisht gati në të gjithë vendin. Sipas AgroWeb.org, Përmeti, Pogradeci, Dibra, Korça, Vlora, Lushnja, Fieri, jo...

Mesazhet e lashta të Ilirëve(Video)

Historia e tyre eshte sa enigmatike aq edhe e pastudiuar siç duhet. A mundet nje varreze te percjelle mesazhe nga lashtesia ?...

Shenjat që tregojnë se fryrja e barkut nuk është normale

Fryrja e barkut është krejtësisht normale dhe e përkohshme kur shfaqet para menstruacioneve ose pas ngrënies...

Misteri i arit shqiptar…(Video)

Sa ar ka dale nga fabrika e Rubikut gjate periudhes se komunizmit ? Perse ky proces qendronte i fshehte dhe ku shkonte...

Recent Comments