Shumë njerëz përjetojnë probleme me dhimbje. E keqja është se nuk u kushtojnë vëmendje. Domethënë nuk shkojnë te mjeku dhe e keqja është se nuk e dinë se çfarë mund të nënkuptojnë.

Dhimbje të forta shpine

Nëse aneurizma ka këputur, është një emergjencë dhe mund të jetë fatale. Nëse dhimbja nuk është për shkak të një aneurizmi, mund të jetë një simptomë e një guri në veshka.

Dhimbje e papritur në ijë

Mund të ketë të bëjë me përdredhjen e testikujve. Asnjë gjak nuk pompohet në një nga dy testikujt, për shkak të një anomalie të lindur, e cila rezulton në një shtrembërim të tonit të spermës. Bëhet fjalë për një epididymitis, i cili është një infeksion i epididymis ku ruhen spermatozoidet.

Dhimbje të vazhdueshme në bastun ose shputën

Fraktura e lodhjes përkeqësohet nga ushtrimet fizike. Gjithashtu, ngarkimi i tepërt i përsëritur nuk lejon që kocka të shërohet vetë.

Dhimbje akute abdominale

Dhimbja mund të tregojë apendiksit, pankreatit ose inflamacion të fshikëzës së tëmthit.

Dhimbje kalimtare në gjoks

Ndjenja e rëndimit në gjoks që shfaqet papritur dhe ulet pas një kohe është zakonisht një shenjë e dispepsisë.

Dhimbje në këmbë e shoqëruar me ënjtje

Kjo mund të jetë një trombozë e venave të thella. Kjo do të thotë, një gjendje në të cilën gjaku grumbullohet në ekstremitetet e poshtme dhe formohet një mpiksje. Nëse mpiksja rritet mjaftueshëm, shfaqet ënjtje në këmbë./abcnews.al

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here