6.1 C
Pristina
Monday, May 16, 2022
Home HISTORI/ARKEOLOGJI Udhëpërshkruesi frëng, Pierre Lescalopier, i cili vajti në Konstandinopojë në 1574, kaloi...

Udhëpërshkruesi frëng, Pierre Lescalopier, i cili vajti në Konstandinopojë në 1574, kaloi përskaj Shqipërisë dhe me këtë rast bën fjalë për Skënderbeun

Një udhëpërshkrues frëng i shekullit XVI, Pierre Lescalopier, i cili vajti në Konstandinopojë në 1574, kaloi përskaj Shqipërisë dhe me këtë rast bën fjalë për Skënderbeun. Leskalopie kujtonte se se shteti i Skënderbeut përfshinte një pjesë të madhe të Ballkanit kur shënon:
“Serbia dhe Bosnja, vende të bukura të cilat i përkitin Skënderbeut”.
Pasi e zë në gojë heorin tonë, Leskalopie shton:
“Trashëgimtari i Skënderbeut, emri i të cilit i tmerronte fëmijët turq, i humbi këto krahina dhe iku në Venedik, ku thuhet se raca vazhdon të jetojë me mjete të ndershme, e pranuar midis bujarëve venedikas”.¹
¹ Jaka, Ymer. 1990. Skënderbeu në historiografinë frënge. Prishtinë: Rilindja, f. 280.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Njerëzit me këtë grup gjaku, kanë më shumë gjasa të pësojnë humbjen e kujtesës me kalimin e moshës

Një studim me mbi 30.000 njerëz, ka zbuluar lidhjen midis një grupi gjaku, dhe simptomave të para-demencës. Sipas tij, njerëzit që kanë grupin e gjakut AB, mund të kenë më shumë...

I biri i Luigjit të 8-të dhe përjetësimi i një “Mbretërie Shqiptare”

Pothuajse të gjitha territoret në Ballkanin Jugperëndimor u bënë katolike në gjysmën e dytë të shekullit të katërmbëdhjetë. Ka...

Një në tre fëmijë probleme me shikimin

Okulistja: Teknologjia po dëmton rëndë sytë e fëmijëve, rritje të problemeve sidomos te fëmijët 1-5 vjeç Problemet e shikimit...

Edhe Google me orë inteligjente

Google prezantoi këtë javë produktet më të reja, telefonin inteligjent Pixel 7, Pixel Watch dhe Pixel Buds Pro. Prezantimi u bë në...

Recent Comments