Për listën e vitit 2020, National Geographic – një nga revistat më të lexuara të të gjitha kohërave – ekipet editoriale në të gjithë botën kanë përzgjedhur 25 destinacionet që sugjerohen të vizitohen në vitin 2022.

Destinacionet janë të ndara në pesë kategori – natyrë, aventurë, kulturë, qëndrueshmëri dhe familje – ku në qendër janë parqet kombëtare dhe kafshët e egra, aktivitetet dhe përvojat në natyrë, udhëtimet etj.

Lista e “Vendeve më të mira të botës për vitin 2022” të National Geographic vijon kështu:

KULTURA

Mali Jingmai, Yunnan, Kinë

Tin Pan, Londër

Hokkaido, Japoni

Procida, Itali

Atlanta, GeorgiaNational Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitinPROCIDA, ITALI

QËNDRUESHMËRIA

Lugina e Ruhrit, Gjermani

Parku Kombëtar Yasuni, Ekuador

Lodz, Poloni

Zona e Grykës së Kolumbisë, Oregon/Washington

Parku Kombëtar Chimanimani, MozambikNational Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitinLUGINA E RUHRIT, GJERMANI

NATYRA

Caprivi Strip, Namibi

Minesota Veriore

Liqeni Baikal, Rusi

Pylli Belize Maya

Victoria, AustraliNational Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitinLIQENI BAIKAL, RUSI

AVENTURË

Shtegu i biçikletave të lumit Senë, Francë

Kosta Rika

Gjurma Nepisiguit Mi’gmaq, Kanada

Palau

Pellgu ujor Arapahoe, KoloradoNational Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitinLUMI SENË, FRANCË

FAMILJA

Lundrimi në lumin Danub

Lycia, Turqi

Granada, Spanjë

Bonaire

Bregu Lindor, MarylandNational Geographic zbulon destinacionet më të mira për vitinLYCIA, TURQI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here