Pra, më 31 tetor, akrepat e orës do të zhvendosen për një orë mbrapa, që do të thotë se në vend tre ora do të jetë dy.

Në këtë fundjavë, më konkret natën ndërmjet të shtunës dhe të dielës, përfundon llogaritja verore e kohës, dhe fillon periudha e llogaritjes dimërore të kohës.

Pra, më 31 tetor, akrepat e orës do të zhvendosen për një orë mbrapa, që do të thotë se në vend tre ora do të jetë dy.

Llogaritja dimërore e kohës përfundon në fundjavën e fundit të muajit mars të vitit të ardhshëm.

Parlamenti Evropian me 4 mars 2019 votoi për heqjen e ndryshimit sezonal të kohës që nga viti 2021.

Por, Këshilli i BE-së ende nuk ka dhënë vendim

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here