6.1 C
Pristina
Thursday, October 21, 2021
Home HISTORI/ARKEOLOGJI Rrjeti sekret dhe të ndjekurit në Mirditë

Rrjeti sekret dhe të ndjekurit në Mirditë

Rrjeti sekret i sigurimit në Rrethin e Mirditës në vitin 1970 përbëhej nga 179 persona (prej të cilëve 23 ishin komunistë dhe 5 gra), të ndarë si vijon:

-143 informatorë
-18 agjentë
-13 rezidentë
-5 strehues

Në vitin 1970, në Rrethin e Mirditës përpunoheshin (ndiqeshin):
-41 persona në përpunim aktiv 2A, të cilët punonin:

15 në bujqësi, 14 në miniera, 4 burg, 3 arsim, 3 klerikë, 1 tregti, 1 ndërtim. Sipas drejtimit: 6 jugosllav, 5 italian, 3 grek, 1 amerikan, 1 anglez, 1 gjerman. Të tjerët sipas veprave si agjitacioni, arratisja, etj.

-100 në kontroll operativ 2B, të cilët punonin: 70 në bujqësi, 9 në miniera, 6 në ndërtim, 4 tregti, 3 internim, 3 papunë, 2 administratë, 1 klerik, 1 shëndetësi, 1 burg. Sipas drejtimit: 24 jugosllav, 22 italian, 5 grek./55News.al/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë “Ne zbuluam se toka e kishës përbëhet nga...

Teknologjia e parë në botë, ari do të nxirret nga telefonat e vjetër

Ari dhe metalet e çmuara do të nxirren nga telefonat dhe laptopët e vjetër. “Mint Royal” planifikon të prezantojë...

Këshilla nga psikologët e Harvardit për të rritur fëmijë të mbarë

Kohët kanë ndryshuar shumë dhe me kohë të reja vijnë zakone të reja, grupe sjelljesh dhe qëndrimesh që duken shumë të ndryshme...

Kush ishte kroati që diktoi shqipen në 1920-ën në mes të Beogradit

Fillimi i interesimit për mësimin e gjuhës shqipe në Serbi, e ka zanafillën më 1905, kur Universiteti i Beogradit, që atë vit...

Recent Comments