Çdo matematikan me përvojë do t’ju thotë se duke shtuar tre numra tek nuk mund të arrini kurrë në një numër çift.

Dhe kjo enigmë është e mirë për të gjithë ata që duan ta “kundërshtojnë” një teori të tillë.

Mos u përqendroni vetëm në numrat, imagjinoni që keni këta topa të bilardos para jush dhe përpiquni të gjeni një përgjigje.

Edhe një herë: Matematika është “e pamëshirshme”, duke shtuar tre numra tek nuk mund të marrësh një numër çift.

Kështu që ju mund ta “mashtroni” pak.

A mund të arrini ta fitoni numrin 30, me një kombinim të tre

Zgjidhja:

Në dy fushat e para duhet të vendosni topa me numrat 11 dhe 13. Kjo do t’ju japë një total prej 24.

Një nga topat e ofruar mund të ketë një kuptim të dyfishtë, në varësi të mënyrës se si e ktheni atë. Nëse e ktheni numrin 9 me kokë poshtë, do të merrni numrin 6.

Pra përgjigja e saktë është: 11 + 13 + 6 = 30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here