6.1 C
Pristina
Thursday, October 21, 2021
Home HISTORI/ARKEOLOGJI Në kohën e Skënderbeut Shqipëria ishte 4 herë më e madhe se...

Në kohën e Skënderbeut Shqipëria ishte 4 herë më e madhe se Serbia!: Gjysma e Greqisë ishte nën sundimin e Tij!

Shqipëria në kohën e p ushtimeve të para osmane e deri në v dekjen e mbretit të shqiptarëve Skënderbeut, ishte për tre-katër herë më e madhe se Serbia, pa llogaritur këtu, siç shihet në hartë edhe territ0rin (të dominuar nga shqiptarët) – krahinën e Rumelisë si pjesë e perandorisë osmane. Ishte një pjesë e konsiderueshme e territOreve të banuara kryesisht me shqiptarë, që shkonin deri në Edrene (Edirne) në kufijtë e dardaneleve.

Në atë kohë, territ0ri shqiptar si njësi më vete, ishte më i madh, ose përafërsisht i barabartë me Bizantin.

Harta përshkruan madhësinë e territ0rit shqiptar të paktën në katër vjetët e sundimit të mbretit shqiptar, Skënderbeut, të cilat u zgjeruan në jug në Greqi dhe në Maqedoni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë “Ne zbuluam se toka e kishës përbëhet nga...

Teknologjia e parë në botë, ari do të nxirret nga telefonat e vjetër

Ari dhe metalet e çmuara do të nxirren nga telefonat dhe laptopët e vjetër. “Mint Royal” planifikon të prezantojë...

Këshilla nga psikologët e Harvardit për të rritur fëmijë të mbarë

Kohët kanë ndryshuar shumë dhe me kohë të reja vijnë zakone të reja, grupe sjelljesh dhe qëndrimesh që duken shumë të ndryshme...

Kush ishte kroati që diktoi shqipen në 1920-ën në mes të Beogradit

Fillimi i interesimit për mësimin e gjuhës shqipe në Serbi, e ka zanafillën më 1905, kur Universiteti i Beogradit, që atë vit...

Recent Comments