6.1 C
Pristina
Thursday, October 21, 2021
Home Uncategorized Gjërat që ndodhin në internet çdo minutë

Gjërat që ndodhin në internet çdo minutë

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) veçoi disa nga faktet që ndodhin çdo minutë në internet.

Në mbarë botën, 200 e-mail dhe 69 milionë mesazhe dërgohen mbi 60 sekonda përmes Facebook dhe aplikacionit WhatsApp.

Përmbajtja me një kohëzgjatje totale prej 500 orësh postohet në YouTube – 695,000 histori postohen në Instagram, ndërsa 9,000 lidhje mes njerëzve bëhen përmes LinkedIn.

Tinder përdoret nga dy milionë përdorues në të njëjtën kohë në një minutë. Ndërkohë, një film ose seri në Netflix po shikohet nga 28,000 përdorues të kësaj platforme në të njëjtën kohë.

Nga ana tjetër 1.4 milion njerëz e shikojnë përmbajtjen në Facebook – 1.6 milion dollarë shpenzohen çdo minutë në internet.

Më shumë se 330 milionë njerëz përdorën internetin për herë të parë vitin e kaluar, por gati 40 për qind e popullsisë së botës nuk ka akoma qasje në internet. Kjo mund t’i bëjë ata edhe më të prapambetur nga pikëpamja sociale dhe ekonomike.

WEF ka nisur projektin Edison Alliance, i cili synon të ndihmojë në zgjidhjen e këtij problemi, dhe që përfshin qeveritë dhe kompanitë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë “Ne zbuluam se toka e kishës përbëhet nga...

Teknologjia e parë në botë, ari do të nxirret nga telefonat e vjetër

Ari dhe metalet e çmuara do të nxirren nga telefonat dhe laptopët e vjetër. “Mint Royal” planifikon të prezantojë...

Këshilla nga psikologët e Harvardit për të rritur fëmijë të mbarë

Kohët kanë ndryshuar shumë dhe me kohë të reja vijnë zakone të reja, grupe sjelljesh dhe qëndrimesh që duken shumë të ndryshme...

Kush ishte kroati që diktoi shqipen në 1920-ën në mes të Beogradit

Fillimi i interesimit për mësimin e gjuhës shqipe në Serbi, e ka zanafillën më 1905, kur Universiteti i Beogradit, që atë vit...

Recent Comments