6.1 C
Pristina
Sunday, June 20, 2021
Home KULTURË Skedë e shkruar me dorë, është skicë ligjëratash e bërë nga Eqrem...

Skedë e shkruar me dorë, është skicë ligjëratash e bërë nga Eqrem Çabej

Kjo skedë e shkruar me dorë, është skicë ligjëratash e bërë nga Eqrem Çabej, i cili mes viteve 1971 – 1974, ligjëroi në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Prishtinës. “Gjuhët indoeuropiane dhe grupimi i tyre” është titulli. Atë kohë, Çabej vinte në Prishtinë dy herë në vit: në maj për të dhënë leksione dhe në dhjetor për provime. Çabej përgjohej nga sigurimi i Jugosllavisë madje edhe gjatë ligjëratave. Këtu ai shihet mes kolegëve dhe studentëve. Më 2008, ligjëratat e Çabejt të incizuara me magnetofon që u ishin shpërndarë studentëve si dispencë e shaptilografuar, u botuan me titull: “Hyrje në indoeuropianistikë: Leksionet e Prishtinës”. Sot, emri “Eqrem Çabej” është emri që mban rruga në krah të kampusit universitar, duke qenë kështu edhe emri i rrugës së adresës për Fakultetin Filozofik dhe Fakultetin Filologjik. Për t’mos u harruar.

antropologjiup #historishqip #trashëgimishqip

Marrë nga Durim Abdullahu, grupi në FaceBook “Departamemti i Antropologjisë / UP /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Çfarë ndodh me ushqimin që sekuestrohet në aeroport?

Pas një udhëtimi të bukur ku kemi mbledhur shumë sende dhe ushqime që duam t’i sjellim përsëri në shtëpi, mund të përballemi...

Çfarë ndodh nëse fotokopjoni një pasqyrë?

Në video tregohet se pas futjes në skanim të pasqyrës, printeri e lëshon pasqyrën të vendosur në një letër të formatit A4,...

Si u vodh Kupa e Botës në vitin 1983, në Brazil?

Në vitin 1970, ekipi brazilian fitoi kupën për herë të tretë, duke u lejuar për ta mbajtur përgjithmonë kupën origjinale prej ari,...

Si u dënua legjenda Ahmet Golemi me 5 vite burg pse festoi fitoren e Muhamed Ali

Ahmet Golemi, një nga pionierët dhe emrat të shquar të boksit shqiptar që u nda një muaj më parë në moshën 85-vjeçare.

Recent Comments