Në dukje e thjeshtë, piktura me autor Mark Rothko, në ankand pritet të shitet për 40 milion dollarë. Ky punim, i quajtur “Pa titull” i realizuar me bojra vaji ishte piktura e parafundit e realizuar nga artisti, para se të vdiste më 1970.

Sipas ekspertëve, kjo pjesë e artit modern, e zotëruar nga ‘Bunny’ Mellon, deri më 2014, përmban tone të ndryshme blu, që vezullojnë nën rrezet e dritës, “duke përmbledhur frymën e veprës së jetës së autorit”.

Piktura ishte në pronësi të koleksionistëve dhe filantropëve amerikanë Paul dhe Rachel ‘Bunny’ Mellon, midis 1971 dhe 2014. Më pas, u shit sërish nga shtëpia e ankandeve “Sotheby’s”, në vitin 2014.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here