Muzeu i Mitrovicës, në faqen e tyre në instagram (мυzeυ ι мιтrovιcëѕ (@muzeuimitrovices) • Instagram photos and videos) ka publikuar tri fotografi të rralla të fosileve të botës shtazore , të cilat i ka përshkruar si më poshtë:

Amonitet një nga grupet më të mëdha e më të rëndësishme fosile të botës shtazore, njihen si gjallesa nënujore në formë spirale. Ato ishin molusqetë të notit të lirë të oqeaneve të lashta. Këto krijesa jetuan para 240 – 65 milion vite më parë, dhe supozohet se u zhdukën në periudhën e njejë kohore me dinosaurët.
Amonitët varijojnë me forma dhe madhësi të ndryshme, nga ato më të vogëla 2cm deri tek ato më të mëdha deri me 2 metra në diametër.

Muzeu i Mitrovicës ka sektorin e fosileve me nje koleksion të pasur duke përfshier fosile nënujore, tokësore dhe gjurmë fosilesh të gurëzuara. Amonitet janë të ekspozuara si pjesë e këtij koleksioni me sektor permanent .

InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here