Megjithëse nuk ka shërim për disa lloje të hipertensionit pulmonar, trajtimi mund të ndihmojë në uljen e simptomave dhe përmirësimin e cilësisë së jetës tuaj.

Meqenëse hipertensioni pulmonar mund të shkaktohet nga shumë probleme, një histori e plotë mjekësore, ekzaminim fizik dhe përshkrim i simptomave tuaja janë të nevojshme për të përjashtuar sëmundjet e tjera dhe për të bërë diagnozën e saktë, tha Klinika Cleveland.

Duke shtuar më pas: “Gjatë kontrollit fizik, ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor do të:

Dëgjoj tinguj anormalë të zemrës, 

Kontrolloj venën e qafës në qafë për gërvishtje (zmadhim),

Kontrolloj barkun dhe këmbët për mbajtjen e lëngjeve,

Kontrolloj shtretërit e thonjve për ngjyrë të kaltër,

Shikoj për shenja të sëmundjeve të tjera themelore që mund të shkaktojnë hipertension pulmonar.

Në fazat më të përparuara të sëmundjes, edhe aktiviteti minimal do të prodhojë disa nga simptomat. Simptomat shtesë përfshijnë:

Rrahje të çrregullta të zemrës

Marramendje

Gulçim progresiv gjatë ushtrimit ose aktivitetit fizik,

Vështirësi e frymëmarrjes gjatë pushimit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here