Apple gjithmonë ka theksuar që privatësia e përdoruesit është shumë e rëndësishme, dhe kjo konfirmohet nga sistemi për ruajtjen e lehtë dhe të sigurt të fjalëkalimit.

Nëse vizitoni një numër të madh faqesh në internet dhe shërbime në internet, atëherë sigurisht që keni një mori fjalëkalimesh që duhet të mbani mend. Meqenëse përdorimi i të njëjtit fjalëkalim për shumë profile mund të mos jetë ideja më e mirë, ruajtja e fjalëkalimeve në iPhone mund të jetë e dobishme.

Cloud Keychain është një mjet për ruajtjen e fjalëkalimeve, numrave të kartave të kreditit dhe informacioneve të tjera të rëndësishme që funksionojnë në të gjitha pajisjet e Apple. Kjo do të thotë që nëse thjesht doni të hyni në një faqe në internet ose të futni një fjalëkalim WiFi, ju lehtë mund të bëni gjithçka automatikisht duke përdorur Keychain iCloud.

Ku ta gjeni aplikacionin?

Nuk ka nevojë për ndonjë shkarkim – Keychain është instaluar në iPhone si aplikacioni themelor, që do të thotë se të gjitha informacionet kanë një dozë shtesë mbrojtjeje nga shkarkimi aksidental i aplikacioneve të padëshiruara, raporton tPortal.

Gjithashtu, të gjitha fjalëkalimet që ju shkruani do të kriptohen, që do të thotë se askush përveç jush nuk do të jetë në gjendje t’i lexojë ato.

Një tjetër tipar i dobishëm i Keychain është se monitoron fjalëkalimet tuaja dhe ju paralajmëron nëse ndonjë prej tyre rrezikohet.

Për të gjetur fjalëkalime të prekshme në iPhone, zgjidhni Cilësimet -> Fjalëkalimet -> Rekomandimet e Sigurisë dhe ndryshoni ato atje sipas nevojës. Thjesht zgjidhni një fjalëkalim dhe klikoni në “Ndrysho fjalëkalimin në faqen e internetit”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here