Rrika, në bazë të disa studimeve, për dhjetë herë është më e fuqishme se sa brokoli, e po aq herë mbron më shumë nga kanceri. Rrika është e pasur me substanca, e cila nxit punën e mëlçisë, duke pastruar organizmin nga substancat kancerogjene.

Vetëm një gram rrikë e freskët në ditë, e bluar, mundet të ndikojë në parandalimin e përparimit të kancerit të vezoreve, atë të mëlçisë, zorrës së trashë dhe fshikëzës.

Rrika po ashtu konsiderohet si antibiotik natyral. Që zbut ftohjet dhe gripin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here