Në një studim të ri, astronomët për herë të parë kanë zbuluar rreze X që vijnë nga Urani. Ky zbulim u mundësua nga @nasachandraxray. Urani si planeti i 7-të nga Dielli dhe unazat e tij, duket se shpërndajnë rrezet X të diellit për të prodhuar rrezet e veta X.

Por, pse është kaq i rëndësishëm ky zbulim? Përcaktimi i burimeve të rrezeve X nga Urani mund të ndihmojë astronomët të kuptojnë më mirë se si objektet më ekzotike në hapësirë, siç janë vrimat e zeza në rritje dhe yjet neutrone, lëshojnë rrezet X.

NASA, Instagram /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here