Një truk të cilin shpesh e praktikojmë kur nxitojmë

Kur përgatisni kafe ose çaj, a keni zakon të përdorni ujë të nxehtë nga bojleri për të shpejtuar procesin e ngrohjes?

Nëse veproni kështu, bëni një gabim të madh, thonë ekspertët e Qendrës Amerikane të Hulumtimit të Ushqimit dhe Bioteknologjisë, shkruan Mondo.

Ata përmendin që gjithmonë është ideja më e mirë të përdoret uji i ftohtë për të përgatitur pije të nxehta, por edhe ushqimin.

Cilësia e ujit të nxehtë nga bojleri është më i keqi, ai nuk është i pijshëm. Kryesisht ka për qëllim larjen e rrobave, enëve dhe gjithçkaje tjetër, dhe ushqimi dhe gjithçka që e fusim në trup duhet të shpëlahen me ujë të ftohtë.

“Ujin e nxehtë nuk mund ta quajmë ‘të helmueshëm’, në të nuk ka cianid kaliumi, por gjithsesi më mirë është të ziejmë ushqimin në ujë të ftohtë, si edhe të përdoret për përgatitjen e çajit, kafes dhe të pijeve të tjera të ngrohta” shpjegojnë ekspertët.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here