Telegrami me të cilin Austrohungaria i shpallë luftë Serbisë.Telegrami është dërguar,nga Viena më 28 korrik të 1914 në ora 11 e 10 minuta dhe është pranuar në Nish në korrik të 1914.

telegramm

Përmbajtja e telegramit:
Ministrit të mbretërisë në Nish
Qeveria mbretrore e serbisë nuk është përgjegjur në mënyrë të duhur në notën e atës 23 korrik të 1914,të cilën e kishte dorzuar i dërguari austrohungarez në Beograd;për shkak së cilës qeveria perandorake është e detyruar të mbështetet në forcën e armëve që ti mbrojë të drejtat dhe interesat e saja.
Që nga ky moment Austrohungaria konsideron se është në luftë me Serbinë
Graf Berchtold Ministër i punëve të jashtme i AustroHungarisë.

telegram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here