6.1 C
Pristina
Sunday, April 18, 2021
Home RETROSPEKTIVË Cila ishte ngjyra e veshjeve të djemve dhe vajzave në fillim të...

Cila ishte ngjyra e veshjeve të djemve dhe vajzave në fillim të shekullit të 20-të

Në fillim të shekullit të 20-të, djemtë ishin të veshur me rozë, ndërsa vajzat me blu. Teoritë për të shpjeguar këtë kanë ndryshuar me kalimin e viteve, por zakonisht besohet se blu ishte e lidhur me Virgjëreshën Mari, me konotacionet e saj më femërore, ndërsa trëndafili lidhej me të kuqen, e cila shihej si një ngjyrë e fortë, mashkullore . Këto ide u përforcuan nga shkrimtari dhe eksperti i ngjyrave Gavin Evans gjatë një interviste me Business Insider./Kalendari Enciklopedik Shqipëtar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kripa shëron këto sëmundje

Kripa është shumë e shëndetshme dhe ndihmon në parandalimin ose trajtimin e shumë sëmundjeve apo problemeve shëndetësore. Më poshtë...

Disa këshilla të thjeshta që do të bëjnë agjërimin tuaj më të lehtë

Deri më 12 maj, besimtarët myslimanë agjërojnë nga lindja e diellit e deri në perëndim. Agjërimi praktikohet për arsye fetare dhe shpirtërore...

Si të zhdukësh thinjat e parakohshme

Pavarësisht moshës, flokët e thinjur janë problem për shumë njerëz, femra dhe meshkuj. Thinjat janë tregues i pashmagshëm i plakjes, por që...

Me çfarë duhet të nisim iftarin?

Shpesh njerëzit pyesin: me çfarë duhet të çel iftarin? Në fakt, nuk ka asnjë obligim të përzgjidhni një ushqim...

Recent Comments