rupi i njeriut është një mrekulli. Kryen mijëra procese në të njëjtën kohë, çdo sekondë të çdo dite, si një makinë e akorduar mirë. Ju jeni duke shikuar një film romantik të lumtur, ose ndoshta po shikoni fotot e fëmijërisë ose ndoshta thjesht duke ngarë- dhe papritmas diçka ju bie në sy. Dhe lotët burojnë në sytë tuaj. Një reagim kaq i thjeshtë. Por a keni ndaluar ndonjëherë të mendoni PSE kjo ndodh?

Disa fakte interesante për lotët:

Foshnjat mësojnë të qajnë ndryshe në kultura të ndryshme

Një studiues holandez zbuloi se gratë me ekonomi më të pasur qajnë shumë më tepër sesa gratë në vendet më të varfëra, ku ata kanë më pak të drejta

Ekzistojnë tre lloje lotësh:

1.Lotët bazale – pastron dhe lubrifikon sytë

2.Lot refleksi – të cilat thahen kur sytë tuaj irritohen nga gjëra të tilla si qepë ose polen

3.Lot emocional – Ky nuk ka nevojë për shpjegime!

Kërkimet tregojnë se disa njerëz janë me të vërtetë më të prirur për të qarë sesa të tjerët!

Në kushte të caktuara neurologjike, të qarat dhe të qeshni mund të ndodhin në mënyrë të pakontrollueshme.

Ekziston një arsye shkencore pas shqetësimit të burrave për lotët e grave

Lotët kanë 3 shtresa

1.Shtresa lipidike (vajrat)

2.Shtresa ujore (uji)

3.Shtresa mukoze (mucin)

Lotët kanë të njëjtën përbërje si pështymën

Sipas një studimi të kryer në vitin 2011, testosteroni dhe zgjimi seksual zbehen te burrat pasi të nuhasin lotët e një gruaje

E qara mund të sigurojë vërtet lehtësim psikologjik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here