Tharëset e duarve mund të mbushin duart me baktere që qarkullojnë në banjë.

Në hapësirat pa tharëse, vetëm gjashtë koloni të baktereve krijohen brenda 18 orëve.Bakteret përfshijnë Staphylococcus aureus, që mund të shkaktojë sepsis. Tharëset mund të bartin spore që përhapin C.difficile, tregojnë studimet e reja.

“Kjo sugjeron një mjet tjetër të transmetimit C. difficile dhe në atë mënyrë që nuk mund të ndërpritet me anë të larjes së duarve ose metodave të dekontaminimit tradicional të sipërfaqes”, thonë autorët e studimit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here