6.1 C
Pristina
Thursday, March 4, 2021
Home KËSHILLA Kujdes! Këto janë gjërat që duhet shmangur gjatë vetëtimave

Kujdes! Këto janë gjërat që duhet shmangur gjatë vetëtimave

Kur bëhet fjalë për sigurinë gjatë vetëtimave, me siguri se shumicës prej jush gjëja e parë që ju shkon ndërmend është ti hiqni nga rryma të gjitha pajisjet shtëpiake.

Mirëpo, a redukton kjo rrezikun që shtëpia juaj të goditet nga vetëtima, apo thjeshtë është një përrallë e vjetër kjo?Përderisa nuk është nevoja të shkoni në ekstreme të tilla dhe të fikni çdo gjë, ne kemi mbledhur më poshtë gjërat që nuk duhet t’i bëni kur ka stuhi vetëtimash.

Mos i lani enët dhe mos bëni dush

Një nga mënyrat se si vetëtima hyn në një strukturë pas goditjes është duke udhëtuar nëpërmjet pajisjeve hidraulike. Tubat e metalit për ujë janë jo vetëm përçues shumë të mirë të rrymës, por edhe uji që mbajnë mund të jetë i ngarkuar me papastërti që gjithashtu ndihmojnë përçimin e rrymës.Nëse vetëtima do të godiste përderisa do të ishit në dush, ka shumë gjasa që të goditeni nga rryma – kështu që kujdes!

Mos flisni në telefon me kabllo

Nëse vetëtima godet një shtyllë të telefonit, mund të bëjë që rryma të shkojë përmes linjës së telefonit, në telefonin tuaj dhe menjëherë në trupin tuaj përmes veshit.Për shkak se rreziku i goditjes elektrike përmes telefoni vjen nga aftësia e vetëtimës për të udhëtuar nëpër tela, celularët janë të sigurt për t’u përdorur.Përjashtim bëjnë rastet kur celulari përdoret jashtë ose brenda në veturë, ku më pas do të bëhej i rrezikshëm si çdo objekt tjetër metali.

Mos shikoni TV ose të përdorni pajisje shtëpiake

Ngjashëm siç udhëton vetëtima nëpërmjet telave të telefonit, ajo udhëtim edhe përmes telave elektrik dhe prizave. Jo vetëm që është e rëndësishme t’i hiqni nga rryma pajisjet elektrike që të mos goditeni nga vetëtima, por gjithashtu për t’i mbrojtur vetë pajisjet nga voltazhi i lartë që mund të shkaktohet si pasojë e goditjes së vetëtimës.

Mos qëndroni pranë dritareve ose dyerve

Vetëtima ka pamje të mrekullueshme, sidomos kur shihet në qiellin e natës. Por, dëshira për t’u ulur dhe për ta shikuar atë mund të jetë e rrezikshme. Vetëtima dihet se godet në xhama dhe se udhëton nëpërmjet çarjeve të dyerve dhe dritareve.

Mos i jepni makinës

Mendoni se jeni të sigurt nga vetëtima në ndonjë automjet? Mendojeni përsëri! Në realitet, është korniza e metaltë e makinës ajo që e mban shoferin dhe pasagjerët të sigurt gjatë udhëtimit.Nëse godet vetëtima, është po kjo kornizë e cila përçon rrymën nga jashtë brenda makinës. Kështu që, është mirë që të mos vozisni kur ka stuhi të madhe vetëtimash!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Një gotë qumësht në mëngjes, redukton rrezikun nga diabeti

Pirja e një gote të qumështit çdo mëngjes, e ndërpret rrezikun e obezitetit dhe të sëmundjes nga dy lloje të diabetit.

“Shpëtoni Shqipërinë” ishte edhe zëri i grave shqiptare drejtuar Presidentit Wilson, në Konferencën e Paqes në Paris më 1919

NGA PERTEFE LEKAShqiptarët në përgjithësi,kanë pasur besim tek njerëzit e urtë,për të zgjidhur probleme kardinale për kombin ....

Ky është vendi i parë në botë ‘pa’ Covid

Dr. Diego Gonzales Rivas është një kirurg spanjoll që këtë javë ka qenë dëshmitar i gjallë se si normaliteti është kthyer në...

”Nuk të uroj të jesh i trishtuar. Oh jo! Jo gjithë vitin, por ta njohësh trishtimin veç një ditë!..”

TË UROJTë uroj më së pari të duashE duke dashur, do të të duan edhe tyDhe...

Recent Comments