Categories: KURIOZITETE

Familja myslimane që ruan çelësat e varrit të Jezu Krishtit në Jeruzalem

Një familje myslimane palestineze mban çelësat e një prej monumenteve më të rëndësishme të fesë katolike në botë.Të krishterët besojnë që Jezu Krishti është i varrosur në ‘Varrin e Shenjtë’ në Jeruzalem, kishë që gjendet nën përkujdesjen e familjes myslimane.

Familja e Adeeb Joudeh al Husseinit është kujdestare e çelësave të kësaj kishe për më se 800 vjet. Historianët thonë që familja Husseini e kishte marrë nën përkujdesje këtë monument nga Saladini, lideri arab që kishte çliruar Jeruzalemin gjatë Kryqëzatave.“Që prej vitit 1187 deri sot ne po e përmbushim këtë detyrë të shenjtë për ne. Unë kam mësuar që prej moshës 8 vjeçare që çelësat e varrit kanë kaluar nëpër familjen time brez pas brezi”, thotë Husseini.


Ai thotë që ka dekrete të Perandorisë Osmane që datojnë para shekullit të 16’të, e që zyrtarisht i japin kujdestarinë e këtij monumenti famijes së tij – ku besohet të jetë varrosur Jezusi.

Një tjetër familje myslimane me mbiemrin Nusseibeh e kishte për detyrë që të hapë dhe mbyllë portat e kishës.


Jeruzalemi është qytet që konsiderohet i shenjtë nga myslimanët, të krishterët dhe hebrenjtë, kurse komunitetet nga të tri bashkësitë fetare jetojnë të ndarë e nën tensione në këtë qytet historik, përgatiti Express. (b.an)/InforCulture.info

In For Culture

Recent Posts

Durrësi mesjetar formonte vatrën e dytë të elipsit të Mesdheut

Në mesjetë qytetet shqiptare zinin një vend të shkëlqyer në rrethin e qyteteve të Adriatikut.…

51 mins ago

Enigma e ‘Dorës së Herkulit’: Ku është pjesa tjetër e trupit?(Foto)

Në majë të njërit prej katërmbëdhjetë kodrave në të cilat qëndron Amani , në zemrën antike të…

57 mins ago

Fryrja e këmbëve, shkaqet dhe trajtimet, merrni kurën bimore

Fryrja e këmbëve shkaktohet për dy arsye kryesore. E para ka të bëjë me edemën…

1 hour ago

Antibiotiku më i fuqishëm natyral, lufton edhe sëmundjet më të rënda

Ne shpesh përdorim antibiotikë konvencionalë dhe harrojmë se mjetet shëruese natyrale gjithmonë funksionojnë më mirë.…

2 hours ago

28 Nëntor 1913:Prijësit fetarë, muslimanë e të krishterë duke kremtuar 1 vjetorin e pavarësisë(Foto)

Një fotografi e rrallë e cila është bërë virale kohëve të fundit e dëshmon qartazi…

17 hours ago

Realitete nga Lufta e Dytë Botërore: operacioni gjerman në Malësinë e Gjakovës

Mbajtja e Konferencës së Këshillit Nacionalçlirimtar të Kosovës në kullën e Sali Manit, në Bujani…

18 hours ago