Categories: SHKENCË/TECH

Ja si ta zbuloni nëse dikush po jua vjedhë internetin

Në qoftë se dyshoni se dikush po përdor internetin tuaj, atëherë shkoni në “router’s administration page” dhe kyçuni duke shtypur në kutinë e adresës “192.168.1.1” ose “192.168.2.1”.
Sapo ta bëni këtë në opsionin “wireless configuration,” “wireless status,” ose në listën “DHCP client” mund të shikoni numrin e pajisjeve që janë të lidhur më qendrën tuaj të internetit.

Nëse aty shikoni gjashtë të tilla, ndërkohë që në shtëpi keni vetëm katër, atëherë dikush mund të jetë duke përdorur pa lejen tuaj Wi-Fi.

Nëse zbuloni këtë, atëherë ndryshoni fjalëkalimin e Wi-Fi suaj dhe për ta bërë më të sigurt akoma në menunë e wireless settings klikoni mbi ‘Service Set identifier (SSID)’ dhe ndryshojeni emrin me një të ri.

In For Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

12 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

12 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

12 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

12 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

13 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

13 hours ago