Categories: KËSHILLA

Ç’duhet të bëni nëse grerëzat pickojnë fëmijën tuaj gjatë verës

Në verë, insektet e ndryshe, dhe kryesisht grerëzat apo bletët, mund të bëhen të bezdisshme dhe të rrezikshme për fëmijët tuaj.

Rastet më të rënda janë kur fëmija juaj  mund të jetë alergjik, e në këtë rast dhe një pickim sado i vogël mund të sjellë shok alergjik, gjendje shumë e rrezikshme.

Por si të veproni në këto raste, kur fëmija juaj është “sulmuar” nga grerëzat?!

Nëse thumbi i saj është ende nën lëkurë, merrni një piskatore vetullash, sterilizojeni atë me alkool apo duke e kaluar mbi flakën e çakmakut, dhe mundohuni ta nxirrni thumbin.

Vendosni akull ose kompresa të ftohta në plagë për të zvogëluar ënjtjen.

Nëse pickimi ka ndodhur në gojë, atëherë menjëherë jepini fëmijës akull, sepse në këtë pjesë është shumë e rrezikshme, pasi enjtja bllokon rrugët e frymëmarrjes.

Në këtë rast nuk duhet të tentoni të hiqni thumbin, pasi kjo mund të shkaktojë përhapjen e helmit edhe më tej. Nëse situata bëhet serioze, drejtojuni urgjencës.

In For Culture

Recent Posts

Me plis në Paris edhe në vitet e 60’ta(Foto)

Shqiptarët edhe në vitit e 60’ta kishin shkuar me Plis në Paris. Këtë e dëshmon…

1 hour ago

Pse është keq të derdhësh kripën?

KISHA APO DA VINÇI?.. Në Mesjetë, kripa cilësohej si burim i çmuar. Kushtonte shumë dhe…

12 hours ago

Duhet ta dini që falë këtij gjeniu, e gjithë bota na quan Albania

Më 23 korrik të vitit 90 në Aleksandri, provincë romake, Egjipt – lindi Klaudius Ptolemy…

15 hours ago

E dini pse aeroplanët janë të lyer me ngjyrë të bardhë? Nuk jua pret mendja

Çdo kompani avionësh ka logon edhe emrin e saj në bishtin e aeroplanit, por shumica…

16 hours ago

E dinit cili është shteti më i vjetër në Evropë?

Bullgaria është shteti më i vjetër në Evropë, vend ky që nuk ka ndryshuar emrin…

17 hours ago

Cilat janë ushqimet që shkaktojnë dhimbje koke – Çfarë duhet të bëni

Nëse vuani vazhdimisht nga dhimbjet e kokës apo migrena, atëherë një nga shkaktarët mund të…

17 hours ago