6.1 C
Pristina
Wednesday, January 20, 2021
Home KULTURË Ahmet Xhevdet Pasha, komisar turk në Shqipëri, shkruan më 1861 për Shqipërinë...

Ahmet Xhevdet Pasha, komisar turk në Shqipëri, shkruan më 1861 për Shqipërinë e Epërme

InforCulture sjellë një përshkrim të shkurtër që komisari turk i kohës në shekullin XIX i bëri shqiptarëve të Shqipërisë së epërme. Ai këtë përshkrim e bënë në një mënyrë të habitur për harmoninë ndër fetare, virtyt ky shumë i veqant i pranishëm ndër shqipëtar. /InforCulture.info

‘’Miqësia dhe bashkimi midis myslimanëve dhe katolikëve arrin në një shakllë të tillë që nuk mund të shihet në asnjë vend tjetër.

Katolikët hyjnë nën urdhërat e bajraktarëve myslimanë e myslimanët nën urdhërat e bajraktarëve katolikë dhe në luftë ata bashkëpunojnë në një mënyrë të plotë. Të vdekurit e të dy palëve i nderojnë bashkarisht si të ishin martirë.

Myslimanët e Shkodrës mbajnë lidhje farefisnie me katolikët e Malësisë prej nga kanë ardhur dhe shkojnë e vijnë në të kremte e gostira si njerëz të një familje’’. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Historia e 7 familjeve shqiptare që ndërtuan qytezën arbëreshe

Në Kalabrinë e brigjeve të Tirrenit qyteza më e njohur dhe më e rëndësishme e “gjegëve” të zonës është Falconara Albanese.

“Toka po rrotullohet më shpejt”/ Shkencëtarët raportojnë fenomenin

Edhe vetë planeti, thotë USA Today, kërkonte që ta linte sa më shpejt pas 2020-ën; sipas të përditshmes së njohur amerikane, Toka...

Shqiptari nga Korsika” kështu e quanin mediat zvicerane, Bonapartën!

Përpara se të vijë shqiptari nga Korsika, Napoleon Bonaparta, Zvicra ishte një demokraci dhe nuk kishte nevojë për një Keshill Federal, sepse...

I keni të gjithë në shtëpi/ Këto janë ushqimet që na shpëtojnë nga dhimbjet e forta të kokës

Dhembja e kokës ndonjëherë shkaktohet nga mungesa e vitaminave, të cilat gjenden në disa artikuj që e eliminojnë kokëdhimbjen

Recent Comments