Categories: KURIOZITETE

A po përdorni maskën e duhur? Njihuni me modelet dhe efikasitetin e tyre

A e dini cila është maska që ju mbron nga koronavirusi?

Në foton e mëposhtme do të keni mundësi të njiheni me disa lloje maskash nga efikasifetin e tyre.

Në foton e parë është e ilustruar maska “KN95” e cila ka një mbrojtje të lartë ndaj virusit, duke vazhduar më pas me maskat kirugjikale të cilat janë të këshillueshme për një përdorim  dhe në fund me maskat tekstile dhe ato me karbon.

Cilat maska janë më efektive?

Maskat më të përshtatshme janë ato të klasës ‘FFP3’ ose ‘FFP2’, të çertifikuara në përputhje me ‘EN 149’, i cili konsiderohet një standard i nevojshëm për të siguruar mbrojtje të sigurt kundër rrezikut biologjik. Kjo shpjegohet nga Shoqata e prodhuesve dhe shpërndarësve të pajisjeve mbrojtëse personale dhe kolektive (Dpi), e cila në një shënim zyrtar thotë se maskat ‘FFP3’ kanë një efikasitet filtrimi prej 98% (krahasuar me 92% të garantuar nga ato të klasës ‘FFP2’ .

In For Culture

Recent Posts

Çfarë është sindroma Tourette?

Sindroma Tourette është një problem me sistemin nervor që i bën njerëzit të bëjnë lëvizje…

13 hours ago

Si u shndërrua Athina nga Pellazge në Greke

Straboni na tregon se si e morën grekët, Athinën pellazge! Asnjë provë e vetme nuk…

13 hours ago

Nuk i dini? Ja cilat janë produktet që nuk skadojnë pothuajse kurrë

Ekzistojnë disa produkte që nuk skadojnë kurrë. Ato mund të konsumohen në çdo kohë nëse…

13 hours ago

Shoferi i parë që u dënua me gjobë për tejkalim të shpejtësisë, ja sa km/h po voziste

Walter Arnold ka qenë duke drejtuar makinën “Arnold Benz Motor” Cariage, me 12 kilometra në…

13 hours ago

Çfarë janë Venomet?

Venomet janë e drejta kanunore e përpunuar gjatë shekujve në krahinat e Shqipërisë. Para pushtimit…

13 hours ago

12 foto të frikshme të qyteteve kineze ku nuk jeton asnjë njeri – arsyeja do t’ju befasojë

Në Kinë ekzistojnë qindra qytete që kanë çdo gjë që i nevojitet një jetese moderne…

13 hours ago