Categories: HISTORI/ARKEOLOGJI

Çfarë shkroi, Georg von Hahn për pellazgët?

Kur Johann Georg von Hahn shkruante në 1854: “….Disa shenja tregojnë që kur pellazgët zunë vend në Europë, ata kishin njëfarë kulture sepse merreshin me bujqësi dhe kishin një kult fetar mjaft të zhvilluar.

Pra mund të themi se ata kanë qenë bartësit e parë të kulturës në Europë, prandaj e meritojnë të merremi më shumë me ta dhe t’i ndajmë më mirë gjërat pellazgjike prej atyre helene. Hetimet tona do të kurorëzohen me sukses nëse pellazgët do i njohim më vete. Por nuk do të nxjerrim gjë në krye nëse u

mohojmë atyre këtë ekzistencë dhe me emrin e tyre do të tregojmë vetëm një periudhë të zhvillimit të helenëve”…!!!!

In For Culture

Recent Posts

Çfarë është sindroma Tourette?

Sindroma Tourette është një problem me sistemin nervor që i bën njerëzit të bëjnë lëvizje…

21 hours ago

Si u shndërrua Athina nga Pellazge në Greke

Straboni na tregon se si e morën grekët, Athinën pellazge! Asnjë provë e vetme nuk…

21 hours ago

Nuk i dini? Ja cilat janë produktet që nuk skadojnë pothuajse kurrë

Ekzistojnë disa produkte që nuk skadojnë kurrë. Ato mund të konsumohen në çdo kohë nëse…

21 hours ago

Shoferi i parë që u dënua me gjobë për tejkalim të shpejtësisë, ja sa km/h po voziste

Walter Arnold ka qenë duke drejtuar makinën “Arnold Benz Motor” Cariage, me 12 kilometra në…

21 hours ago

Çfarë janë Venomet?

Venomet janë e drejta kanunore e përpunuar gjatë shekujve në krahinat e Shqipërisë. Para pushtimit…

22 hours ago

12 foto të frikshme të qyteteve kineze ku nuk jeton asnjë njeri – arsyeja do t’ju befasojë

Në Kinë ekzistojnë qindra qytete që kanë çdo gjë që i nevojitet një jetese moderne…

22 hours ago