Kështu dukej motoçikleta e parë e Harley Davidson e prodhuar në vitin 1903 (Foto)

InforCulture sjellë fotografinë e motoqikletës së parë të prodhuar nga kompania prestigjioze Harley Davidson në vitin 1903. /InforCulture.info

Historia e kësaj kompanie të madhe të motoqikletave në Amerikë fillon në vitin 1901, kur 20 vjeqari William S. Harley filloj projektimin e një plani të një motoqiklete, ku së bashku me shokun e tij të fëmijërisë Arthur Davidson punuan për dy vite rresht për ta ndërtuar motoqikletën e parë, në dyqanin e makinerive të mikut të tyre Henry Melk. Ajo u përfundua në vitin 1903 me ndihmen e Arturit, Walter Davidson.

Pas ndërtimit të motoqikletës së parë që nuk rezultojë të jetë shumë e avansuar për shkak të vështërsisë të ngjitjes në për kodra ose pjesë më të larta, William S. Harley dhe vëllëzrit Davidson filluan ndërtimin e motoqikletave më të avansuara, ku të parën e quajtën si një eksperiment të mirë për punë të më tejëshme. Të tre filluan punën në një makinë të re dhe të përmisrsuar me një fuqi më të madhe se ajo e para.

Fotografia që kemi sjellur më poshtë është motoqikleta e parë Harley Davidson e ndërtuar në vitin 1903. /InforCulture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Foto e rrallë: Momenti kur Adolf Hitler i shpallë luftë Shteteve të Bashkuara (Foto)

Pas sulmit japonez në Pearl Harbor, Gjermania ka ndjekur shembullin e tyre duke i shpallur…

8 hours ago

Pesë mitet rreth bombës atomike të Hiroshimas

Nga Gregg Herken “Washington Post” Në 6 gusht të vitit 1945, Shtetet e Bashkuara hodhën…

8 hours ago

Në këto vende të botës, asnjë turist nuk lejohet të shkelë. Arsyet interesante!

Ja disa nga vendet më të njohura dhe misterioze ku askush nuk shkon asnjëherë. Duket…

8 hours ago

Lambertz: “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”

23 thënie që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve -Nikolla Jorga: “Populli…

9 hours ago

E vërteta e shtëpisë më të veçuar në botë(Foto)

Mbi një ishull të largët, në arkipelagun e Vestmannaejarit, pranë brigjeve jugore të Islandës, ndodhet…

9 hours ago

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

9 hours ago