Categories: KAFSHËT

Pamje epike nga sulmet e shqiponjave në kafshë të tjera, madje edhe në njerëz (Video)

Shqiponja është një prej shpendëve më të mëdhenjë dhe më grabitqarë që ushqehet me kafshë të tjera, si shpend, lepuj, brejtës të ndryshëm, peshq, deri tek të vegjlit e kafshëve më të mëdha sic jan dhitë, delet, të vegjlit e lopëve por edhe shtazëve tjera të egra. /InforCulture.info

Shqiponja është shpend shumë i mençur me aftësi të veçanta si në fluturimin e saj, shikim dhe fuqinë e saj trupore. Në shumë raste shqiponja sulmon në mënyrë të papritur duke u hedhur në sulm nga hapësira të larta në qiell. Zakonisht shqiponjat sulmojnë me thonjët e tyre shumë të fortë dhe të mëdhenj. Ato e kapin prenë e tyre dhe e mbysin me thonjë duke e marrë me vete në folenë e tyre. Në raste tjera, kur preja e saj është më e rëndë, shqiponja e gjuan prenë duke e rrëzuar nga hapësira të larta malore deri sa të mbytet duke u goditur në shkëmbinjë dhe gurë, dhe pastaj shkon dhe ushqehet me të.

Në shumë raste në shumë vende shqiponjat kanë sulmuar edhe njerëzit, posaçërisht fëmijët sic do të mund të shihni në videon e postuar më poshtë. /inforculture.info

Video: /Awesome Animals, Youtube

InFor. Culture

Recent Posts

Ambiciet e italianëve, gjermanëve, kroatëve dhe serbëve për tokat e Sanxhakut

Shkruan: Ismet Aziz Shqiptarizim të popullsisë autoktone, joserbe, në Sanxhakun e Pazarit të Ri, qarqet…

3 mins ago

12 fjalë shqipe që 90% i shkruajnë gabim

“Gjuha, në të vërtetë, është pasuria jonë më e madhe…” – ka thënë dikur Rexhep…

15 mins ago

Si të Kuptoni nëse keni gurë në veshka – çfarë duhet të bëni

Gurët në veshka janë depozita mineralesh dhe kripërash që formohen në brendësi të veshkave. Prania…

24 mins ago

Gjurmët arkeologjike në fshatin Peshter dhe Brus

Shkruan: Qazim NAMANI Dr.Arkeologji/Trashëgimi KulturoreGjurmët e punimeve minerare në rajonin e Ulpianës Gjurmët e para…

2 hours ago

PA kimikate: Si ta zhdukësh nuancën e verdhë te rrobat e bardha

Me shumë mundësi edhe kjo verë ju ka gjetur me një mal rroba të bardha…

3 hours ago

48 TË SHËRUAR DHE 197 RASTE ME COVID-19!

48 TË SHËRUAR DHE 197 RASTE ME COVID-19! Gjatë 24 orëve të fundit, në Laboratorin…

3 hours ago