Categories: KAFSHËT

Pinguini i vogël i kundërvihet një foke të madhe në arktik, veprim vdekjeprurës (Video)

Për të gjithë dashamirësit e kafshëve, InforCulture sjellë një video interesante ku paraqitet një ‘ballafaqim’ ndërmjet një pinguini të vogël dhe një foke të madhe në arktik. /InforCulture.info

Pinguinët gjithmonë i shohim si kafshë të bukura dhe të buta që jetojnë në për pjesë të akullnajave në për pjesë të ftohta të botës. Mirëpo edhe ato si shumë kafshë të tjera në zingjirin ushqimor i takojnë grupit të kafshëve që janë një pre e mirë për një kafshë tjetër, në këtë rast për fokat. Pinguinët jetojnë në grup të madh pinguinësh ku shpesh herë sulmohen nga fokat që poashtu edhe ato jetojnë në vende të ftohta të akullnajave.

Në videon që kemi sjellur për ju, paraqitet një pingun teksa ndjekët nga një fokë nën ujë dhe nën copa të mëdha të akujve. Në një rast kur foka afrohet shumë pinguinit të vogël, pinguini menjanohet në një copë akulli dhe ndalet dhe bënë veprim sikur pret fokën për t’iu kundërvënë. Foka i tenton ta kap pinguinin mirëpo kur sheh se po ta kafshojë pinguini do të i’a kthej me sulm, foka largohet. Ky veprim i guximshëm i’a shpëton jetën pinguinit.

Për më shumë shikoni videon në linkun më poshtë. /BBC /InforCulture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Ballit Kombëtar: ”Deklarata e juaj mbi Ballistët, nuk i ka hije një historiani, i cili akuzon pa fakte e pa dokumenta,..”

Balli Kombëtar drejtuar Fan Nolit  Letra e hapur e Ballit Kombëtar drejtuar Fan Nolit, Gazeta…

7 hours ago

Ceremonia e vitit 1928, si u shpall mbret Ahmet Zogu

TIRANË- “Excelsior” ka botuar, të enjten e 6 shtatorit dhe të premten e 7 shtatorit 1928, në faqet n°6, fotografitë…

8 hours ago

Shëron kollën, ky është shurupi natyral me katër përbërës që mund ta përgatisni edhe në kushte shtëpie

Kolla e thatë shkaktohet nga virozat, gripi dhe e ftohura, por mund të jetë simptomë…

8 hours ago

Kur kandidatët për deputetë premtonin ujë, drita e rrugë, historia e panjohur e fushatës elektorale të 1921-it

Publikohet historia e panjohur të zhvillimit të zgjedhjeve të para parlamentare që u mbajtën në…

8 hours ago

Durrsakët që drejtuan universitetet kryesore evropiane

Në një shkrim të Profesor Doktor Jahja Drançollit flitet për disa durrsakë të cilët kanë…

8 hours ago

Ushqimet që mund ti konsumoni edhe pas skadencës

Koha të gëzoheni, sepse sot ju kemi sjell një listë të ushqimeve të cilat mund…

9 hours ago