Categories: KËSHILLA

6 këshilla për parandalimin e dhimbjes së shpatullave

Dhimbja e shpatullave është e pakëndshme dhe mund të jetë shumë e rrezikshme.

Këto 6 këshilla do t’ju ndihmojnë të parandaloni dëmtimin e shpatullave tuaja nëse i praktikoni me kujdes, raporton “Alternative Medicine”.

1. Punoni si duhet

Nëse i punoni si duhet me shpatullat, duke pasur kujdes që të mos i stresoni ato, mund të ndërtoni shpatulla më të forta që janë më të afta të përballojnë stresin. Kjo do t’i bëjë shpatullat tuaja më pak të ndjeshme ndaj dëmtimit.

Shpatullat tuaja kanë tre grupe kryesore të muskujve. Deltoidet anteriale janë ato në pjesën e përparme, dhe ato përdoren kur shtypni lart. Deltoidet e tua mediale ose anësore janë në mes, dhe në fund deltoidet e tua të pasme janë në pjesën e pasme.

Duke e ditur këtë, është një ide e mirë të përfshini një larmi ushtrimesh në stërvitjen tuaj të shpatullave, duke filluar nga shtypi i sipërm. Kini kujdes që të mos mbingarkoni veten në fillim. Bëni vetëm atë që mund të bëni pa i shkaktuar vetes dhimbje dhe dëmtuar muskulin tuaj.

2. Kushtojini vëmendje të kujdesshme trupit tuaj

Është një ide e mirë t’i kushtoni vëmendje të kujdesshme trupit tuaj dhe të përpiqeni të merrni mënyrat me të cilat mund të lodheni ose stresoni shpatullën tuaj.

Nëse mbani shumë peshë në shpinë gjatë ditës, ka të ngjarë të keni disa dhimbje me shpatullat dhe ndoshta edhe shpinën.

3. Si është qëndrimi juaj?

Në shumë raste, dhimbja e shpatullave lidhet me problemet e sjelljes. Kontrolloni pozicionin e tavolinës suaj për të parë nëse po kontribuon në sjellje të keqe.

4. Bisedat e gjata në telefonin tuaj

Një gjë tjetër që mund të kontribuojë në dhimbjen e shpatullave është të flasësh shumë në telefon. Njerëzit që e bëjnë këtë ndonjëherë përfundojnë me dhimbje në shpatullat.

5. Qëndrimi i gjatë në një pozicion

Marrja e pushimeve për shëtitje të shkurtra duhet të jetë një zakon i rregullt. Mos u ul dhe as të qëndrosh në tryezën tënde tërë ditën, do të jesh shumë i palëvizshëm dhe kjo mund të çojë në dhimbje të shpatullave për shkak të mosveprimit.

6. Mos kini frikë të kërkoni ndihmë

Kërkesa për ndihmë mund të jetë e vështirë për njerëzit që janë të vetë-besueshëm dhe shumë kompetent.

Lëndimet e shpatullave nuk janë asgjë për t’u marrë lehtë. Nëse ngrini shumë peshë në punë, është mirë të ndaloni tani sesa të rrezikoni një dëmtim të konsiderueshëm më vonë.

In For Culture

Recent Posts

10 misteret e fshehura në pikturat e famshme

Arti nuk është vetëm një burim frymëzimi, por gjithashtu një mister i madh. Artistët shpesh…

36 mins ago

“Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi)-Kënga e parë dasme arbëreshe e dokumentuar

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita…

55 mins ago

Diçka që nuk e dini për zinxhirin e xhinseve tuaja

Le të bëjmë një lojë. Shikoni zinxhirin e xhinseve. Do të lexoni shkronjat YKK. Nëse…

1 hour ago

Nëse e dëgjoni këtë emër gjatë fluturimit, do të thotë se ka një të vdekur në bord

Aeroplanët transportojnë miliona udhëtarë në mbarë botën çdo vit, por gjithashtu ata bartin edhe mijëra…

1 hour ago

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

1 hour ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

2 hours ago