Categories: RETROSPEKTIVË

Foto nga Rezidenca Mbretërore në Shirokë 1930

Shqipëria u shndërrua në një kantier ndërtimi, pikërisht në kohën kur la pas prapambetjen mesjetare feudale.

Etjen për fushën e ndërtimit e shfrytëzuan mjaft mirë arkitektët italianë.

Bëhet fjalë për vitet ’30- ’40, në kohën e mbretit Zogu i I-rë, kur për shkak të politikave Shqipërinë dhe Italinë i lidhnin interesa të ndërsjellta.

Në atë periudhë u ndërtua dhe Rezidenca Mbretërore Shirokë-Shkodër, saktësisht më 1930.

Vila mbretërore në Shirokë e porositur nga mbreti Ahmet Zogu u projektua nga inxhinieri dhe arkitekti italian Florestano Di Fausto.

Rezidenca Mbretërore Shirokë-Shkodër 1930

In For Culture

Recent Posts

5 ushqimet më të shëndetshme të vjeshtës

Vjeshta është stina ideale për shumë fruta, zarzavate peshk, ushqime të nëntokës të cilat mund…

12 mins ago

Ambiciet e italianëve, gjermanëve, kroatëve dhe serbëve për tokat e Sanxhakut

Shkruan: Ismet Aziz Shqiptarizim të popullsisë autoktone, joserbe, në Sanxhakun e Pazarit të Ri, qarqet…

29 mins ago

12 fjalë shqipe që 90% i shkruajnë gabim

“Gjuha, në të vërtetë, është pasuria jonë më e madhe…” – ka thënë dikur Rexhep…

41 mins ago

Si të Kuptoni nëse keni gurë në veshka – çfarë duhet të bëni

Gurët në veshka janë depozita mineralesh dhe kripërash që formohen në brendësi të veshkave. Prania…

50 mins ago

Gjurmët arkeologjike në fshatin Peshter dhe Brus

Shkruan: Qazim NAMANI Dr.Arkeologji/Trashëgimi KulturoreGjurmët e punimeve minerare në rajonin e Ulpianës Gjurmët e para…

2 hours ago

PA kimikate: Si ta zhdukësh nuancën e verdhë te rrobat e bardha

Me shumë mundësi edhe kjo verë ju ka gjetur me një mal rroba të bardha…

3 hours ago