Categories: KËSHILLA

Këto janë 8 gënjeshtrat e mëdha që u rritën me njerëzimin

Mitet janë të bazuara në diçka të vërtetë ose thjesht të përsëritur aq shumë ndër vite sa vjen një kohë që na duken të vërteta. Por janë disa gjëra që janë mite, megjithatë njerëzit i kanë keqkuptuar sepse kurrë nuk kanë qenë të vërteta.

“Lani duart se kështu mbysni bakteret”, na thotë shpesh mamaja, por kjo nuk është e vërtetë sepse sapuni nuk ka forcë për të vrarë bakteret, thjesht i largon ato përkohësisht.

E mite të tjera që mund t’i lexoni

  1. Nëse ti përtyp një çamcakëz do të qëndrojë në stomakun tënd për 7 vjet. Jo, nuk do qëndrojë 7 vjet, e shumta dy ditë dhe stomaku do e tresë vetë brënda pareteve.
  2. Sapuni vret bakteret. Kjo nuk është e vërtetë sepse sapuni nuk ka aq forcë sa të veprojë mbi bakterin. Ai në fakt thjesht e largon atë.
  3. Të prekësh një bretkosë mbushesh me lytha. Në fakt nuk ka aspak lidhje, dhe lythat mbijnë vetvetiu ose nga kontakti me njerëz.
  4. Floket dhe thonjtë rriten edhe pas vdekjes. Në fakt thjesht organet e tjera pushojnë së ekzistuari dhe floket me thonjtë nuk ikin por ato nuk rritet.
  5. Muri i madh kinez duket nga Hëna. Muri i madh kinez është vërtet shumë i gjatë dhe i madh por nuk duket nga hëna vecse si një vijëz e hollë e ngjashme me natyrën.
  6. Lakuriqët e natës janë të verbër. Ata nuk janë të verbër thjesht shohin natën dhe udhëhiqen shumë kollaj në errësirë.
  7. Antibiotikët i vrasin viruset. Antibiotikët janë aq të fuqishëm sa për të vrarë një bakter por jo një virus.
  8. Sytë verbohen kur rri shumë afër televizorit. Në fakt kjo nuk shtë vërtetuar shekncërisht. Sigurisht që sytë lodhen më shumë pranë televizorit, por nuk verbohen.
In For Culture

Recent Posts

Kjo është historia e Louis Vuitton – nga një njeri i varfër në një markë gjigande

Sipas statistikave të vitit 2020, kompania Louis Vuitton zë vendin e 9-të midis markave më…

8 mins ago

Vargjet e shkrimtarit francez në 1609 për Skënderbeun: Flinte vetëm dy orë

Në faqen n°200 të poemës me titull “Le Dauphin” të shkrimtarit francez Jacques de La…

34 mins ago

A e dini se cili është libri më i shitur në botë?

Nëse e shohim në aspektin e librave më të shitur në botë, që brenda një…

44 mins ago

Itali, Dokumentari i 1951 mbi ritualin unik të martesës arbëreshe (Video)

Një baba (me gajde) të ndihmuar nga djali i tij i vogël kujdeset për delet…

58 mins ago

Maks Myle: “Emrat e mjaft popujve të njohur rrjedhin nga fjala e vjetër shqipe ‘Ar’ “

Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë…

2 hours ago

Çfarë ndodh nëse hani hudhër me stomak bosh

Kur mendon për ushqimet që duhen ngrënë me stomak bosh, hudhra është e fundit që…

2 hours ago