Categories: KËSHILLA

Përse bëhemi agresivë kur jemi të uritur

Kur janë të uritur, njerëzit bëhen më agresivë, theksojnë shkencëtarët

Sa më shumë kohë kalon midis racioneve, niveli i glukozës është më i ulët për prandaj truri fillon të tajitë hormonin e stresit.

Në rast që kalon shumë kohë midis dy racioneve, truri është në panik se më nuk do të marrë ushqim. Glukoza i jep trurit të ashtuquajturin “karburant”, transmeton Telegrafi.

Kur truri është i uritur, interaksioni i njerëzve bëhet posaçërisht i vështirë, sepse karburanti më i rëndësishëm i trurit, glukoza, u ndihmon njerëzve që të përqendrohen.

Kur glukoza arrin në nivele kritike, mund ta kemi të vështirë të përqendrohemi; mund të bëjmë gabime banale prej vështirësisë në të folur, ose mund të bëhemi agresivë.

Nëse nuk hamë, vjen deri te përgjigjja psikologjike e cila e krijon pakënaqësinë.

Sulmi i urisë nxit hormonin e stresit për çka është e vështirë që të përmbahet hidhërimi.

Adrenalina ofron një veprim të llojit “lufto ose ik” përballë ndonjë të papriture ose ndonjë situate kërcënuese.

Agresiviteti ndërpersonal, në fakt, varet shumë nga kultura e përkatësisë.

Zgjidhje janë porcionet e vogla të pasura me artikuj ushqyes, këshillojnë shkencëtarët.

In For Culture

Recent Posts

Se Shqypnia u rrudh e vogël – poezi nga Gjergj Fishta

Kishin Hyp Nji Rreze DilliAi Shen Pjetri e Ai Shen MhilliE Po Flisnin Per i…

18 hours ago

Kur Mehdi Frashëri projektonte sistemin me 7 banka për Shqipërinë

Në vitet ’20, ka pasur debate të shumta për krijimin e bankës kombëtare që do…

18 hours ago

“Hilet e marketingut”, kjo është arsyeja pse frutat dhe perimet në supermarkete janë gjithnjë të dukshme në hyrje

Kur hyjmë në një supermarket, pothuajse gjithmonë jemi të përshëndetur nga frutat dhe perimet shumëngjyrëshe…

19 hours ago

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës”, që u aplikua në Shqipëri për 50 vite?

Shqipëria është përballur disa herë më epidemi, kryesisht murtaje dhe kolere. E në këtë kushte,…

19 hours ago

Ushqimet që ju ndihmojnë të zbutni simptomat e alergjisë

Ekspertët thonë se simptomat e alergjisë dhe astmës mund të zbuten me anë të ushqimit:…

19 hours ago

Misteret e një shpelle afër Permetit,është banuar 5500 vjet më parë

Vendbanimi shpellor i Bënjës ka hyrë herët në historinë e arkeologjisë shqiptare, qysh më 1954…

19 hours ago