Categories: KËSHILLA

Lani rrobat në 60 gradë për ta parandaluar koronavirusin

Pastrimi i rrobave në 60 gradë mund të ndihmoj në mbrojtjen kundër koronavirusit, shkruan Dailystar.

Virusi Covid-19 nuk mund të mbijetoj në nxehtësi, prandaj rrobat dhe të gjitha objektet e tjera duhe të lahen mbi këtë temperaturë, në mënyrë që të bëhet dezinfektimi I tyre.

Brendan Ëren, profesor I patologjisë në Shkollën e Higjienes në Londër, tha se virusi nuk është organizëm që jeton, për një spërkël e vogël. Ai nuk mund të riprodhohet  në ambiente të jashtme por vetëm mbijeton, derisa të arrij në mukozë të njeriut, si hunda, goja apo sytë, në mënyrë që të aktiviohet. Koronavirusi nuk mund të mbijetoj mbi temperaturën 50 gradë, prandaj larja e rrobave duhet të bëhet mbi këtë temperaturë.

Shërbimi shëndetësor kombëtar gjithashtu ka dhënë disa këshilla të tjera:

Pastroni duart

Përdorni dezinfektues

Mbulojeni gojën dhe hundën kur jeni në vende publike

Mos e prekni hundën, sytë apo gojën

In For Culture

Recent Posts

5 kafshët që ndihmuan në ndryshimin e historisë

Anëtarët e mbretërisë shtazore kanë luajtur prej kohësh një rol në historinë njerëzore. Zbuloni më…

9 mins ago

10 artistët që ndryshuan botën

10 artistët që ndryshuan botën Sir Charlie Chaplin (Lindur: 16 prill 1889 – Vdiq: 25…

22 mins ago

7 këshilla nga mjekët që diabetikët duhet të ndjekin gjatë pandemisë

Nuk kanë qenë të pakta lajmet mbi pandeminë dhe kujdesin ndaj vetes në këtë periudhë.…

34 mins ago

Enver Hoxha (1966): Kosova është shqiptare, mbetet shqiptare dhe i përket Shqipërisë

Me rastin e shkarkimit, që Josip Broz Tito dhe udhëheqja më e lartë e Jugosllavisë,…

1 hour ago

Zbulohet vizatimi 2,000-vjeçar në formë të një maceje(Foto)

Në Peru është zbuluar një vizatim në tokën shkretirore ,ai ka formën e një maceje…

2 hours ago

NASA në misionin e tyre, me sukses prekën asteroidin

Pasi orbitoi rreth Tokës asteroidi Bennu për gati dy vjet, anija kozmike e NASA-s OSIRIS-REx…

2 hours ago