Categories: SOCIALE

Ky është orari i ri për qarkullim që do hyjë në fuqi prej të mërkurës

Ministria e Shëndetësisë ka zbuluar masat e reja që do të hyjnë në fuqi prej orës 06:00 të datës 15 prill. Qytetarët do të kenë të drejtë të dalin vetëm një orë e gjysmë për të kryer nevojat bazë.

‘’Nga data 15 prill (e mërkure), ora 06.00, me qëllim të mbrojtjes së jetës së juaj, në tërë territorin e Republikës së Kosovës, hyjnë në fuqi masat rigoroze të lëvizjes me qëllim të pamundësimit të përhapjes së mëtejme të pandemisë Covid-19.’’, shkruhet në faqen e Ministrisë.

‘’Çdo qytetar, nga data 15 prill së paku deri më 3 maj, do të ketë të drejte të lëvizjes vetëm për 90 minuta gjatë orarit të përcaktuar në bazë të numrit të PARAFUNDIT të letërnjoftimit.’’

‘’Secili nga ju do të keni 90 minuta në dispozicion për të kryer shërbime bazike duke e respektuar distancën sociale dhe të gjitha rregullat e deritanishme për të mbrojtur shëndetin tuaj dhe shëndetin publik. Ata që do të shkelin masat e ndërmarra, do të ballafaqohen me pasoja ligjore.’’, thuhet në njoftim/

In For Culture

Recent Posts

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

29 mins ago

Pasi të provoni këto dy truke, do të ”zhdukni” një herë e mirë të gjitha njolla e ndryshkut nga veshjet tuaja

Është më se e zakonshme që pas një farë periudhe të vini re njolla ndryshku…

45 mins ago

Konstantinov: “Shqiptarët janë banorë më të vjetër të Gadishullit Ballkanik dhe…”

Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë…

55 mins ago

Interesante: pse grerëzat janë kaq të bezdishme në fund të verës dhe në fillim të vjeshtës?

Fundi i verës dhe fillimi i vjeshtës janë stinët kur grerëzat nuk pushojnë së vërtituri…

1 hour ago

Ndërhyrja e Ahmet Zogut në Kodin Penal për të mbrojtur pyjet, viti 1923

Për të ndaluar shkatërrimin e pyjeve, kryeminsitri dhe ministri i Brendshëm Ahmet Zogu, i kishte…

1 hour ago

Si të përgatisni zbardhues për veshjet e bardha delikate

Veshjet e bardha delikate e humbasin shkëlqimin dhe bardhësinë e tyre me kalimin e kohës. Përdorimi…

2 hours ago