Kalaja e Vushtrrisë në vitin 1913(foto)

Kështu dukej kalaja e qytetit të Vushtrrisë të njohur në antikitet si qyteti me emrin Vicianum në vitin 1913. InforCulture.info

Kalaja e Vushtrrisë ndodhet në qendër të qytetit të Vushtrrisë, dhe i jep bukuri qytetit që shumë qytete të tjera do t’ia kishin lakmi.

Vicianumi apo Vushtrria njihet si një ndër qytetet më të vjetra në Kosovë, dhe kalaja e qytetit është dëshmi që i ka mbijetuar kohës që nga lashtësia dhe tregon për vjetërsinë e qytetit. Më poshtë mund të shihni fotografinë se si është dukur kalaja e Vushtrrisë në vitin 1913. /InforCulture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Flamuri i Isës në Kosovë, SIMBOLI 108-VJEÇAR

Kulla e vjetër është ende sot në Boletin, fshatin në veri të Kosovës. Ndërsa heroi,…

10 hours ago

7 këshilla nga mjekët që diabetikët duhet të ndjekin gjatë pandemisë

Nuk kanë qenë të pakta lajmet mbi pandeminë dhe kujdesin ndaj vetes në këtë periudhë.…

10 hours ago

Spastrimi etnik ndaj shqiptarëve të Follolinës dhe Prespës me ndihmën e ushtrisë franceze (Foto)

Fotografitë e sjellura më poshtë tregojnë historinë e dhimbshme të spastrimit etnik të shqiptarëve të…

10 hours ago

Kujtimet e panjohura të Edit Durhamit: Kush e tradhtoi Shkodrën?

Rënia e Shkodrës në duart e malazezëve dhe qëndrimi i Fuqive të mëdha “Lufta për…

11 hours ago

Malësori që luftoi për mbrojtjen e Plavës e Gucisë por u helmua me kafe(Foto)

Shoqëroi Edith Durham nëpër Veri/ Fotoja e Nik Lek Pepajt nga Kelmendi, malësori që luftoi…

12 hours ago

Rozmarina/ Si ta përdorni për mushkëritë?

Vlerat dhe përfitimet që marrim nga rozmarina janë të shumta duke filluar që nga pamja…

12 hours ago