6.1 C
Pristina
Saturday, January 16, 2021
Home KËSHILLA Lulëzon në oborrin e secilit: Kjo lule ndihmon në luftën kundër disa...

Lulëzon në oborrin e secilit: Kjo lule ndihmon në luftën kundër disa sëmundjeve

Në të gjithë vendet e botës kjo lule është simbol kundër tumorit, por tani shkencëtarët kanë ardhur në përfundim se kjo lule që lulëzon në oborre, mund të luaj një rol të rëndësishëm kundër luftës ndaj kësaj sëmundje. Bëhet fjalë për lulen e quajtur ‘Narcis’

Pra, një studim i kryer në universitetin belg “Université Libre de Bruxelles” sugjeroi që alkaloidët nga narcis mund të bllokonin prodhimin e proteinave që tumoret përdorin për t’u rritur më shumë.

Bëhet fjalë për alkaloid hemanthamine, një molekulë terapeutike me origjinë natyrore. Grupi i molekulave të tilla përfshin morfin, kininë dhe ephedrin. Ky alkaloid stimulon stabilizimin e proteinave, dhe nëse hulumtimet e mëtejshme e gjejnë atë, mund të eliminojnë qelizat tumorale duke i lidhur ato me ribozomet që janë përgjegjës për sintezën e proteinave.

Shkencëtarët vetë thonë se ky zbulim është i mrekullueshëm, por nëse ju vjen në mendje që të përpiqeni të përdorni narcis për qëllime shëndetësore, mendoni përsëri, nëse e merrni dhe e hani bishtin e saj, atëherë do të keni skuqje dhe marramendje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Martesa, fejesa, paja, miqësia, gruaja, burri, të drejtat dhe detyrimet që rrjedhin nga “Kanuni i Lekë Dukagjinit”

Percaktimi e mëndyrët e Martesës.. 28. Percaktimi i Martesës në Kanun.M’u martue më kanun...

Panorama më e bukur në Gjermani e cila shihet nga kjo urë…

Në Gjermani ndodhet një vend me të vërtetë fantastik, ku natyra dhe vepra e njeriut ndërthuren duke krijuar një kryevepër, e cila...

“Nip i Pellazgut, o komb i vjetër! Nga ti më i vjetër nuk ndodhet tjetër!”

Disa thënje nga klerikë fetarë shqiptarë që tërë jetën e tyre i'a kushtuan jo vetëm fesë por edhe çështjes kombëtare! /InforCultutre.info

Raportimet e gabuara për shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë dhe debatet për flamurin, simbolin kombëtar

Simboli ynë Kombëtar, flamuri është përfshirë këto ditë nga një valë debati mbi vërtetësinë e asaj që Shteti shqiptar ka opërdorur si...

Recent Comments